Contact

Wil je optreden? Mail boekingen@dorpshuissessies.nl

Heb je algemene vragen? Mail contact@dorpshuissessies.nl

Bands eerdere dorpshuissessies

Bands die gespeeld hebben bij de Dorpshuissessies zijn oa:

 • Meindert Talma en de Snakkers
 • Small Town Bandits
 • Joost Dijkema
 • Vikings in Tibet
 • Reverse Cowgirls
 • Cocobelle
 • Vincent Kenter
 • Robin Yzerman
 • Spandex
 • Jelle Blauw
 • WeXler

Over Dorpshuissessies

Sinds 2014 werden er door een groep vrijwilligers van het lokale initatief De Rijdende Popschool met enige regelmaat avonden met livemuziek in Dorpshuis De Leeuw in Garmerwolde georganiseerd. Dit werden "Dorpshuissessies" genoemd. Op deze avonden kregen Rijdende-Popschool-bands de kans om zich aan het publiek te presenteren. De organisatie ervan stopte na verloop van tijd maar omdat er toch veel vraag naar bleek te zijn worden de avonden inmidddels opnieuw georganiseerd.

Het Dorpshuis Garmerwolde was vanwege een grootschalige verbouwing geruime tijd dicht maar is inmiddels weer open. In de tussentijd was er contact met het dorpshuis van Thesinge om de Dorpshuissessies daar te kunnen continueren. Dat bleek zo succesvol dat we besloten hebben in beide dorpshuizen sessies te blijven organiseren.

De Dorpshuissessies verliepen tot nu toe grotendeels op vrijwillige basis - alleen voor de versterking van de muziek was er een financiƫle tegemoetkoming voor de geluidstechnicus.

Er spelen 2 of 3 bands, soms een solo muzikant of duo als extra voorprogramma. We proberen zoveel mogelijk lokale bands of muzikanten te laten spelen. De laatste band is vaak een band met een meer professioneel karakter.

De entree van de avond is tot nu toe gratis maar er is 'fooienpot' waarin bezoekers een eigen bijdrage kunnen achterlaten.

We verzorgen een gezellige uitgaansavond in de dorpshuizen van Garmerwolde en Thesinge, waarbij live muziek wordt gemaakt. We willen de Dorpshuissessies toegankelijk houden voor dorpsgenoten en andere belangstellenden, en de entree kosten zo laag mogelijk houden. Het zijn gezellige avonden, en er is vraag naar.

Door de Dorpshuissessies in de beide dorpen te organiseren hopen we dat er meer verbinding tussen de bewoners ontstaat. Ook de saamhorigheid in en tussen de dorpen kan hierdoor worden versterkt. Zo wordt de kans groter dat er meer gezamenlijke activiteiten ontstaan.

De Dorpshuissessies bieden een podium voor startende bands die ervaring op willen doen op een podium. Maar er is ook ruimte voor meer ervaren bands. Zij hebben de mogelijkheid om zich te presenteren voor een publiek, podiumervaring op te doen, te netwerken met andere muzikanten en te genieten van een leuke avond. Zo wordt er een bijdrage geleverd aan talentontwikkeling in de regio. We vragen expliciet bands of muzikanten uit de dorpen of omgeving te komen spelen zodat we de lokale cultuur een kans bieden.

Organisatie

DHSESSIES-MARGRIETDEHAAN.JPG

De Dorpshuissessies worden georganiseerd door Wim Moltmaker, Huub Bouma, Marjo Fleuren en Ton Ensing.