Dorpshuissessies - 3 februari 2024

DHS-202402-POSTER.JPG

Lisa Ploeger

DHS-2402-LISA PLOEGER.JPG

foto: Jantina Talsma

Rauwe countrypop en verhalen diep uit het hart. Dat is waar de muziek van Lisa Ploeger om draait. De Drentse muzikante speelde met haar rootsy muziek al op het Bevrijdingsfestival Drenthe, Eurosonic Noorderslag en in Paradiso. Daarnaast tourde ze in 2022 mee met de Popronde als één van de meest geboekte acts en stond ze in voorprogramma's van Tim Knol en het Noord-Nederlands Orkest.

In het najaar van 2022 bracht ze haar debuut EP 'Dear Diary' uit, een EP die haar meest persoonlijke liedjes in 1 heeft gebundeld. Het neemt je op een reis door haar leven, startend bij het opgroeien als klein meisje in een muzikaal gezin tot aan de struggles van de corona crisis, het verlaten van toxische mensen en het vinden van liefde.

Haar nieuwste single 'I Blame Myself' gaat over te veel hooi op je vork nemen en moeilijk rust kunnen pakken. Vandaag de dag is er zo veel sociale druk vanuit social media dat het soms lastig kan zijn om niet overwerkt te raken. Zo gaan mensen maar door en door en door zonder stil te staan bij wat er allemaal gebeurt. Met het liedje 'I Blame Myself' wil Lisa deze mensen een hart onder de riem steken. Deze single markeert de start van haar tweede EP die in de zomer van 2024 uit zal komen.

Just Practice

JustPractice-202205.jpg

foto: Maud Onderstal

Just Practice is een bekende bij de Dorpshuissessies. Mede-organisator van de Dorpshuissessies, Marjo, speelt als drummer in deze vrolijke, energieke band.

2 jaar geleden maakten ze hun debuut met een 1ste optreden als nieuwe band bij de Dorpshuissessies. Inmiddels zijn ze gegroeid tot een band met een groot assortiment van de betere covers.

De band bestaat uit inmiddels 7 wat oudere jonge muzikanten, waarbij ieder zijn eigen muzikale rugzakje met zich meedraagt.

Ze spelen covers uit de onderste regionen van de Top 2000. Verrassende nummers, van onder andere Florence & The Machine, Iggy Pop, en Triggerfinger. Hun muziek is nét zo divers als de karakters van de muzikanten. 

Just Practice bestaat uit:
Beate van Hemmen - leadzang
Maud Onderstal - 2e zang
Sandra Lucassen - toetsen en tamboerijn
Louis Mulder - slaggitaar, enige échte rocker
Cor Dijkstra - solo en slaggitaar, tevens zang
Maarten Strik - basgitaar
Marjo Fleuren - drums

KWAD

202002-KWAD.JPG

De derde band van vanavond is KWAD: een band die in elk geval voor een kwart uit Thesingers bestaat. Lokaler dan dat wordt het niet want de andere drie komen uit Den Haag, Groningen en Noordwolde.

Ze spelen een frisse mix van blues, pop en rock. Hoofdzakelijk covers, maar je weet het maar nooit - wellicht hebben ze de afgelopen periode ook zelf nog nummers geschreven.