Dorpshuissessies - 30 september 2023

DHS-202309-POSTER.JPG

Henk Gubbels

DHS-202309-HENKGUBBELS.JPG

We beginnen met local hero Henk Gubbels. Henk is sinds kort Garmerwolder maar heeft z'n roots in de stad waar hij speelde met muzikanten als Bert Hadders en bands als Weekend at Waikiki en Cochon Bleu. Henk's solo-reportoire bevat klassiekers uit z'n jonge jaren. Bowie, Reed en andere singer-songwriters uit de zeventiger jaren. Een aanstekelijke set met nummers waarop het goed meezingen is.

Creativists / Archivists

DHS-202309-ARCHIVISTS.JPG

Creativists, sinds kort bekend onder de naam Archivists, de familie-band van Igor uit Ten Boer. Vader Igor speelt met z'n zoons Tristan (15 jaar) en Boris (10 jaar) een energieke mix van jazzy, funky songs met een hardrock nummer hier en wat latin nummers daar. Vooral covers. Een aangename set waarop lekker te dansen valt.

Vader Igor is een beroepspianist. Een ervaren muzikant die in verschillende bands speelde en aan diverse muzikale projecten meedeed. Beoefenaar van verschillende genres en stijlen. Geeft ook pianoles en muziekonderwijs.

Tristan (15 jaar) is een ervaren drummer en zanger. Hij deed mee aan diverse muzikale projecten in en rond Groningen, zoals het 'Music4All' project, de musicalgroep 'Kick' en de popband 'Meerkats'. Hij gaf zelf z'n eerste drumles toen hij 12 was en timmert aardig aan de weg.

Ook gitarist Boris (10,5 jaar) is een ervaren muzikant. Hij is behoorlijk getalenteerd en beheerst al op jonge leeftijd verschillende stijlen: hardrock, jazz en latin zijn persoonlijke favorieten.

Bezetting:
Igor - keyboards en zang
Tristan - drums en zang
Boris - gitaar

Sabine

DHS-202309-SABINE.JPG

Energiek, krachtig en eerlijk. Deze eigenschappen kenmerken de muziek van Sabine. Haar optredens stromen over van enthousiasme en zitten vol dansbare beats waardoor de luisteraar maar moeilijk stil kan blijven staan! Samen met haar band combineert ze live muziek met elektronische sounds. Haar Nederlandse popliedjes hebben pakkende melodie├źn met teksten over diepere gevoelens. Zo neemt Sabine de luisteraar mee in haar gedachtes en ervaringen van de wereld om haar heen.

Bezetting:
Sabine - zang en piano
Merlijn - bas
Rutger - drums en zang