Dorpshuissessies - 25 november 2023

DHS-202311-POSTER.JPG

Jildou

DHS-202311-JILDOU.JPG

Jildou Bakker is geboren en getogen in het noorden van Nederland. Ze begon op achtjarige leeftijd met gitaarlessen en schreef al snel haar eerste originele liedjes. Ze werd geïnspireerd door haar geloof, het leven in het algemeen en de verhalen van de mensen om haar heen. Toen ze ouder was, trokken haar (Nederlandse) liedjes aandacht in de christelijke scene in Nederland. In maart 2017 bracht ze haar debuut-CD 'Openhartig' uit, opgenomen in de TCC Studios in Veenendaal. Ongeveer een jaar later bracht ze haar eerste single 'Door De Straten' uit.

In september 2018 begon Jildou met de vooropleiding van de studie Compositie- en muziekproductie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar ze een jaar later begon met de bachelorstudie die vier jaar bestaat. Met deze opleiding verbreedde Jildou haar muzikale horizon. Ze specialiseerde zich in de onderwerpen songwriting en productie. Op dit moment concentreert ze zich onder andere op haar project 'The Caterpillar Project', dat ze creëerde om nieuwe liedjes uit te brengen die ontstonden door opdrachten die ze deed voor haar studie aan het Conservatorium. Ook speelt ze optredens live, zoals nu voor de Dorpshuissessies.

Starling Days

DHS-202311-STARLINGDAYS.JPG

Starling Days brengt sfeervolle melodieuze luisterliedjes. Ingetogen met een vleugje melancholie. Eigenzinnig en oprecht.

Bezetting:
Edwin Beijert - zang & gitaar
Eric Schenkel - toetsen & accordeon
Karin van der Meulen - bas & zang
Folkert Steenmeijer - drums

Hister

DHS-202311-HISTER.JPG

foto: Reyer Boxem

HISTER is een rock duo uit Groningen. Ze spelen puntige rocksongs. Soms snel en poppy, dan weer langzaam en duister.

Michel Weber en Merel Weijer begonnen de band in januari 2022 toen ze hun liefde voor het Gronings dialect en alternatieve muziek met elkaar verbonden. Sindsdien timmeren ze aardig aan de weg hier in het Noorden en de rest van Nederland. Inmiddels kregen ze een heus platencontract bij het gerenomeerde Nederlandse label Excelsior Recordings, dat op 19 mei hun debuut EP uitbracht.

Bezetting:
Michel Weber - drums & zang
Merel Weijer - bas & zang