Dorpshuissessies - 21 mei 2022

dhsessies210522.jpg

Just Practice

JustPtactice-202205.jpg

foto: Maud Onderstal

Just Practice is een nieuwe band, ontstaan nét voor de coronatijd. Ondanks alle tegenslagen hebben ze die tijd goed doorstaan en zijn muzikaal lekker bezig. Op 21 mei spelen ze dan ook hun 1ste optreden voor publiek. En ze hebben er enorm veel zin in.

Deze jonge band bestaat uit inmiddels 7 oudere jonge muzikanten, waarbij ieder zijn eigen muzikale rugzakje met zich meedraagt.
Ze spelen covers uit niet alleen de bovenste regionen van de Top 2000. Verrassende nummers, van onder andere Beth Hart, K's Choice, Pink en The Cranberries. Hun muziek is nét zo divers als de karakters van de muzikanten.

Just Practice bestaat uit:
Beate van Hemmen - leadzang
Maud Onderstal - 2e zang
Sandra Lucassen - toetsen en tamboerijn
Louis Mulder - slaggitaar, enige échte rocker
Cor Dijkstra - solo en slaggitaar, tevens zang
Maarten Strik - basgitaar
Marjo Fleuren - drums

Just Practice is een band uit de regio met een sterke connectie met Garmerwolde. Maarten, Maud en Marjo wonen in Garmerwolde, Louis in Assen, Cor in Bedum, Beate in Ten Boer en Sandra in Groningen.

CYNN

CYNN-h2-photobyJantinaTalsma.jpg

foto: Jantina Talsma

Het donkerroze licht dat uit de nieuwe EP van CYNN schijnt is even krachtig als geheimzinnig. Na haar succesvolle debuut-EP Clarified is ze terug met nieuwe ideeën, nieuwe liedjes en een nieuw team. Alsof de muziek van Tash Sultana tegen het universum van Stranger Things botst en deze one-woman-band uit de kringelende rook tevoorschijn komt. Daar, te midden van een oerwoud aan instrumenten, stroomt het overvolle hoofd van Cynthia Weiss leeg door synths, drumpads en gitaren. Alledaagse overdenkingen en invloeden van The xx tot Tame Impala en Sue The Night smelten samen tot een energieke brok van alternative pop.

Op de nieuwe EP Still Figuring Things Out zweeft CYNN door de 21 ste eeuw met een mist van vragen om zich heen. Nummers waarin ze onbevangen gesprekken met zichzelf voert. Over de momenten dat ze zich gevoelloos voelt, geen contact vindt met haar omgeving of dat ze even niet meer weet waar ze in het leven staat. Maar net zo goed over de kracht die ze voelt om in haar eentje dit project te dragen, tot aan haar eerste muzikale ode aan de liefde. Zes speelse en spannende liedjes waarmee de Groningse muzikante een verborgen kant van zichzelf laat zien.

Small Town Bandits

SmallTownBandits-byjantinatalsma.jpg

foto: Jantina Talsma

Vanuit een gedeelde liefde voor folk- en popmuziek startten de Groningse vrienden Ruben, Selim, Rik en Gijs in 2016 de band Small Town Bandits. In de studio vullen ze elkaar aan met hun warme geluid en dromerige meerstemmigheid. Op het podium dagen ze elkaar uit om de liedjes nog een stap verder te brengen.

Met deze mentaliteit groeide de band in een rap tempo. In 2018 speelden ze in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Hun muziek werd opgepakt door radio 2 en 3FM.

Een reeks nieuwe singles zag het licht in 2019. Ze deden onder meer voorprogramma's van Ruben Hein, Jeremy Loops, Vanderlinde, Jaimi Faulkner en Dutch Eagles.

Sinds 2021 maakt ook toetsenist Bram onderdeel uit van de band. In samenwerking met muziekproductie-team Lake Woozoo werkte de band aan een nieuw geluid.

Nu staat de band in de startblokken om de wereld te verrijken met geweldige eigentijdse popsongs, 70's folk vibe, Bee Gees koortjes en universele thema's.

Small Town Bandits heeft de refreinen.

Bezetting:
Ruben van Hemmen - lead vocals, acoustic guitar
Gijs Arends - drums, backing vocals
Selim Boukhris - guitar, keys, backing vocals
Rik Huizing - bass, backing vocals