Dorpshuissessies - 12 maart 2022

Dorpshuissessie-120322.jpg

Harry Mellema

harry-mellema-2000px.jpg

Harry Mellema heeft een lang muzikaal verleden in diverse bands als gitarist, zanger, bassist en mondharmonicaspeler. Laatste jaren veel blues en Americana. Bands waar hij in speelde waren o.a. Blue-Cille, Laredo Rose en Raindog.

De laatste jaren zingt hij alleen met gitaar en kiest liedjes die hij mooi vindt van o.a. John Hiatt, Paul Carrack, Crowded House, Nick Cave, Tom Waits, Keb Mo, John Cale, Bill Withers e.v.a.

D-SIRE

D-SIRE-02.jpg

D-SIRE is een Nederlandse popband die bestaat uit Laura Eisenga en Max Dorst. Kenmerkend zijn de poppy en opzwepende elektronische melodieën die de basis leggen voor de heldere vocalen. Laura's stem is te herkennen aan haar warme, soulful en jazzy sound.

In de nummers schrijft Laura over hun persoonlijke ervaringen en komen onderwerpen als persoonlijke groei, onzekerheden, vriendschappen en de toekomst naar voren. De producties, gemaakt door multi-instrumentalist Max, zijn fris, punchy en bas georiënteerd. Verschillende inspiratiebronnen hebben gezorgd voor deze sound. Beiden combineren hun talent en vullen elkaar aan in het schrijven, arrangeren en produceren.

D-SIRE op Spotify.

DOR

DOR.jpg

DOR is een muzikaal project (dwz: band) bestaande uit vier Groningse muzikanten, een hoop goede moed en hier en daar een sixpackje bier, huismerk.

Gewapend met gitaren, drums en een gezonde dosis zwartgalligheid kun je van deze groep een energieke set met donkere, alternatieve indierock sounds verwachten en af en toe een kwetsbaar uitstapje. En dat allemaal in je moedertaal. Opgericht in de herfst van 2018 is DOR inmiddels helemaal klaar voor de toekomst en komen ze maar wat graag snel met je proosten op de mooie en minder mooie dingen in het leven.

DOR doet, zoals de naam al doet vermoeden, niet aan pretenties. Van de indringende, cynische teksten tot de scherpe en donkere gitaarsounds: deze vier "nuchtere noordelijke nozems" weten dat het soms een beetje pijn moet doen. Met een raak pakket aan alternatieve rock maakt de band de Nederlandse taal tot iets wat hij altijd wilde zijn. Het hoogst haalbare compliment voor de heren? "Normaal vind ik Nederlandstalig kut, maar jullie... hè!"

DOR is:
Tom Kootstra - zang, gitaar
Robin Sprang - gitaar, zang
Daniël de Vlas - basgitaar
Lukas Skowroneck - drums

DOR op Eurosonic 2021