Dorpshuissessies - 16 oktober 2021

202110-DHSESSIES.JPG

Lizcyn

202110-LIZCYN.JPG

Cynthia en Laura, natuurlijk al bekend bij vrijwel iedereen in Garmerwolde, maken al 15 jaar samen muziek. De zussen zijn gewapend met een gitaar en een harmonie van tweestemmige zang en schrijven hun muziek zelf. Ze maken hierbij een genuanceerde afwisseling tussen eigengeschreven muziek en covers. Ze komen uit een muzikale familie. Cynthia is een aantal jaar leadzangeres geweest in de leidende band van de Rijdende Popschool. Laura heeft, na eerst aan het Conservatorium gestudeerd te hebben, in 2019 de Academie voor Popcultuur afgerond. Naast hun eigen band Lizcyn zijn ze ook solo actief. Laura zingt tevens sinds kort in de soul band SoulVibration.

Dort.

202110-DORT.JPG

dort. mixt synthwave, new wave en darkwave samen tot krachtige en pakkende popsongs met een donkere laag en een flinke scheut melancholie. Maar ook: dansbaar en melodieus. Vlagen van the Cure en New Order verraden dat de bandleden (ex-Garmerwolders, overigens) hun puberteit ergens in de jaren '80 beleefden.

Fred Goverde

202110-FREDGOVERDE.JPG

De Groningse artiest Fred Goverde (spreek uit: goo-vur-duh) gaat vanavond lekker live knallen! Hij maakt catchy gitaarpop, geïnspireerd door het geluid waarmee bands als The Dandy Warhols en Eels weerstand boden aan de stoeremannenrock van de jaren '90. In nummers als Bijna Weer Verliefd en 3 Kwartier zijn de koortjes en rammelende gitaren terug te horen, maar met een eigenwijze, jonge energie en messcherpe Nederlandse teksten.

Over debuutsingle Bijna Weer Verliefd werd al lovend geschreven door onder andere Daniël Lohues: "Wat goed! Tekst, muziek, band. (...) Fred Goverde uit Groningen. Helemaal te gek!", en Jaap Boots: "Echt top geworden. Hij is te kort, dat is altijd een goed teken. Heerlijke wilde-jonge-mensen-pop."

In de zomer van 2020 nam hij zijn debuut-EP op met zijn band en producer Bernard Gepken (Maaike Ouboter, Henny Vrienten, Rob Dekay).

Fred komt samen met band, onder andere met Rob Stefano, wel bekend in ons dorp.